Te ie pand van ie voormalige Slotervaartziekenhuis ter Mokum, dat ter 2018 failliet worden verklaard, krijgen volgend klas zo’n 1500 mbo-studenten onderricht. Den onderwijsinstelling ROC TOP brengt daarginds volgend klas augustus alhoewel zijn zorg- plus welzijnsopleidingen onder, maakte den organisatie beroemd.

Den leerlingen komen op twee verdiepingen te zitten, verdeeld overheen zeven vleugels. Ie gaat wegens veertien mbo-opleidingen, diegene nu woonachtig zijn nabij den Zuidas. Vrijwel 125 leraren geven straks onderricht ter ie voormalige ziekenhuispand.

Ie ziekenhuisgebouw worden ter 2020, na eentje lange uitblinker met den gemeente, eigendom van vastgoedbedrijf Zadelhoff. Er wordt gewerkt aan eentje verrassend gezondheidscentrum. Tussentijds hebben verschillende zorgverleners zoals eentje huisarts, tandarts, fysiotherapeut, sociaal werker plus wijkverpleegkundige hun intrek genomen ter ie nieuwe Slotervaart Gezondheidscentrum. Ie is den bedoeling dat er nog meer vormen van zorg eentje plek krijgen ter ie gebouw, ter combinatie met kwartier van kwetsbare ouderen diegene woonzorg nodig hebben. Daarnaast is Zadelhoff van project wegens woningen te opbouw op ie terrein. (ANP)