Wondzorg voor Helpende

De bijscholingscursus Wondzorg voor Helpende van Zorgcollege is een ideale aanvulling op je diploma Helpende Zorg en Welzijn. Je leert in deze cursus uitgebreid wonden herkennen en verzorgen.

Startdatum Maandag 22 februari 2021
Locatie Zorgcollege Eindhoven
Kaart Bekijk locatie op de kaart
Bijzonderheden lesdag maandag
Vrijblijvend inschrijven

 

Startdatum Dinsdag 02 maart 2021
Locatie Zorgcollege Amsterdam
Kaart Bekijk locatie op de kaart
Bijzonderheden lesdag dinsdag
Vrijblijvend inschrijven

 

Startdatum Vrijdag 05 maart 2021
Locatie Zorgcollege Rotterdam
Kaart Bekijk locatie op de kaart
Bijzonderheden lesdag vrijdag
Vrijblijvend inschrijven

 

Startdatum Dinsdag 13 april 2021
Locatie Zorgcollege Rotterdam
Kaart Bekijk locatie op de kaart
Bijzonderheden lesdag dinsdag
Vrijblijvend inschrijven

 

Over Wondzorg voor Helpende
De bijscholingscursus Wondzorg voor Helpende is een aanvulling op je diploma Helpende Zorg en Welzijn. De bijscholingscursus Wondzorg voor Helpende duurt 1 dag en beslaat ongeveer 6 uur.

De waarde van de bijscholing Wondzorg voor Helpende van Zorgcollege
Het certificaat Wondzorg voor Helpende geeft meerwaarde aan je kwalificatie Helpende Zorg en Welzijn (mbo niveau 2). Je hebt aantoonbaar gewerkt aan kwaliteit en deskundigheidsbevordering. Je hebt je kennis verdiept. Dit is een belangrijke pre voor werkgevers. Je hebt bovendien aangetoond dat je jezelf verder kunt ontwikkelen op mbo niveau 3. Bijvoorbeeld voor de opleiding Verzorgende IG.

De bijscholingscursus Wondzorg behandelt de volgende onderdelen:

+ Hygiënische maatregelen treffen die gelden bij wondbehandeling
+ Verschillende soorten wonden
+ Wond observeren
+ Kwalificatie van wonden
+ Fasen van genezing van de wond
+ Wondbehandeling
+ Decubitus en smetten

Toelating Wondzorg voor Helpende
Deze bijscholing staat open voor kandidaten die minimaal in het bezit zijn van het diploma Helpende Zorg en Welzijn mbo niveau 2.

Certificaat Wondzorg voor Helpende
Aan het einde van de lesdag worden de behandelde onderwerpen getoetst. Indien nodig, is herkansen mogelijk.

Het certificaat ontvang je binnen twee weken na afloop van de bijscholingscursus. Hierop staan alle onderdelen waarvoor je bent geslaagd duidelijk aangegeven.

CREBO Erkende mbo-Opleidingen
De mbo-opleidingen van Sorgulyceum zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). Het diploma is wettelijk beschermd. Net zoals bij een Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) wordt voldaan aan alle eisen die het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) hieraan stelt. Het belangrijkste verschil is dat Zorgcollege praktijkopleidingen biedt, waarbij de student een werkend leertraject volgt. Je gaat één dag in de week naar school en je loopt twee of meer dagen per week stage bij een erkend leerbedrijf. Zorgcollege werkt uitsluitend met gekwalificeerde docenten afkomstig uit de zorgpraktijk.

Sorgulyceum. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals.

Kosten Wondzorg voor Helpende
De bijscholingscursus Wondzorg voor Helpende kost € 325,-. Geen verborgen kosten. Dit bedrag dekt alle kosten, inclusief maximaal één herkansing en het lesmateriaal.

De belastingdienst vergoedt je studiekosten! 
Iedereen heeft recht op betaalbaar en gedegen beroepsonderwijs. Als je een opleiding of cursus voor jouw (toekomstige) beroep volgt dan mag je alle studiekosten hiervoor fiscaal in aftrek brengen als persoonsgebonden aftrek. Er geldt alleen een drempel van € 250, -. Tot de studiekosten behoren alle kosten die betrekking hebben op de opleiding, zoals lesgeld, examengeld, studieboeken, naslagwerken en overig studiemateriaal.