Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen

Zorgcollege biedt een informatieve en inspirerende bijscholingscursus Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen aan. Deze bijscholingscursus is speciaal ontwikkeld voor Helpende Zorg en Welzijn mbo niveau 2. Tijdens deze training besteden we aandacht aan theorie en praktische vaardigheden. De bijscholing wordt afgesloten met een toets.

Startdatum Maandag 22 februari 2021
Locatie Zorgcollege Eindhoven
Kaart Bekijk locatie op de kaart
Bijzonderheden lesdag maandag
Vrijblijvend inschrijven

 

Startdatum Dinsdag 02 maart 2021
Locatie Zorgcollege Amsterdam
Kaart Bekijk locatie op de kaart
Bijzonderheden lesdag dinsdag
Vrijblijvend inschrijven

 

Startdatum Vrijdag 05 maart 2021
Locatie Zorgcollege Rotterdam
Kaart Bekijk locatie op de kaart
Bijzonderheden lesdag vrijdag
Vrijblijvend inschrijven

 

Startdatum Dinsdag 13 april 2021
Locatie Zorgcollege Rotterdam
Kaart Bekijk locatie op de kaart
Bijzonderheden lesdag dinsdag
Vrijblijvend inschrijven

 

Over Insuline Injecteren en Bloedsuiker Bepalen
De bijscholingscursus Insuline Injecteren en Bloedsuiker Bepalen is een aanvulling op je diploma Helpende Zorg en Welzijn. Deze bijscholing duurt 1 dag en beslaat ongeveer 7 uur. De geschatte tijd aan zelfstudie is ongeveer 4 uur.

De waarde van de bijscholing Insuline Injecteren en Bloedsuiker Bepalen
Het certificaat van deze bijscholingscursus geeft meerwaarde aan je kwalificatie Helpende Zorg en Welzijn. Je hebt aantoonbaar gewerkt aan kwaliteit en deskundigheidsbevordering. Je hebt je kennis verdiept. Dit is een belangrijke pre voor werkgevers. Je hebt bovendien aangetoond dat je jezelf verder kunt ontwikkelen op mbo niveau 3. Bijvoorbeeld voor de opleiding Verzorgende IG.

Lesonderdelen bijscholing Insuline Injecteren en Bloedsuiker Bepalen
Deze bijscholingscursus behandelt de volgende onderdelen:

+ Uitleg diabetes type 1 en 2
+ Hoe vaak komt diabetes voor?
+ Wat zijn de symptomen en complicaties van diabetes?
+ Wat is een hypo- en hyperglykemie en hoe moet je handelen?
+ Verschillende soorten medicatie
+ Injecteren met een insulinepen volgens landelijk Vilans protocol
+ Bloedsuiker bepalen volgens landelijk Vilans protocol

Van de deelnemers aan deze cursus verwachten wij dat zij zich van tevoren voorbereiden aan de hand van de reader. Deze ontvang je tijdig voor aanvang van de bijscholing.

Toelating Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen
Deze bijscholing staat open voor kandidaten die minimaal in het bezit zijn van het diploma Helpende Zorg en Welzijn mbo niveau 2.

Toets Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen
Aan het einde van de lesdag worden de behandelde onderwerpen van de cursus Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen getoetst.

Het certificaat ontvang je twee weken na de bijscholing. Hierop staan alle onderdelen waarvoor je bent geslaagd aangegeven.

CREBO Erkende mbo-Opleidingen
De mbo-opleidingen van Sorgulyceum zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). Het diploma is wettelijk beschermd. Net zoals bij een Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) wordt voldaan aan alle eisen die het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) hieraan stelt. Het belangrijkste verschil is dat Zorgcollege praktijkopleidingen biedt, waarbij de student een werkend leertraject volgt. Je gaat één dag in de week naar school en je loopt twee of meer dagen per week stage bij een erkend leerbedrijf. Zorgcollege werkt uitsluitend met gekwalificeerde docenten afkomstig uit de zorgpraktijk.

Sorgulyceum. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals.

Kosten Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen
De bijscholing Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen kost € 345,-. Geen verborgen kosten. Dit bedrag dekt alle kosten, inclusief maximaal één herkansing en het lesmateriaal.

De belastingdienst vergoedt je studiekosten! 
Iedereen heeft recht op betaalbaar en gedegen beroepsonderwijs. Als je een opleiding of cursus voor jouw (toekomstige) beroep volgt dan mag je alle studiekosten hiervoor fiscaal in aftrek brengen als persoonsgebonden aftrek. Er geldt alleen een drempel van € 250, -. Tot de studiekosten behoren alle kosten die betrekking hebben op de opleiding, zoals lesgeld, examengeld, studieboeken, naslagwerken en overig studiemateriaal.