De resultaten van het onderzoek staan in het rapport ‘Personeelstekorten 1 jaar later’. 17.000 verpleegkundigen en verzorgenden hebben meegedaan aan het onderzoek. Een groeiende groep geeft zelfs aan de zorg helemaal te willen verlaten.

Meer waardering, inspraak en zeggenschap

Het afgelopen jaar is dus vooral geïnvesteerd in het vinden van nieuw persooneel in de zorg. Maar helaas heeft dat tot nu toe te weinig opgeleverd. Uit het onderzoek blijkt dat medewerkers betere arbeidsvoorwaarden en meer waardering, inspraak en zeggenschap willen. 

Medewerkers weten het beste wat werkt

Sonja Kersten, directeur van V&VN, denkt dat verpleegkundigen en verzorgenden zelf het beste weten wat werkt en wat niet, maar dat zij door werkgevers nog te weinig worden betrokken. ‘Werkgevers zijn nog onvoldoende in actie gekomen om het werk aantrekkelijker te maken, met minder administratieve rompslomp en meer waardering en meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.’

Minder regeldruk, meer tijd voor cliënten

Die administratieve rompslomp blijkt veel werkdruk te veroorzaken. De verzorgenden en verpleegkundigen besteden hun tijd veel liever aan de bewoners. Regeldruk is hard nodig en kán ook. Bijvoorbeeld met de schrapsessies regeldruk: multidisciplinaire teams van 5 tot 8 medewerkers uit de wijkverpleging of de verpleeghuiszorg brengen de regels in hun organisatie in kaart en zoeken uit hoe ze die kunnen verminderen onder het motto ‘snappen, schrappen en verbeteren’. Deelname is kosteloos!

Meld je aan voor een schrapsessie


Wil je zelf ook meedoen aan een van de schrapsessies én de bijhorende terugkomdag en met jouw team de regeldruk aanpakken? Meld je dan snel aan want de eerste 5 sessies zitten al vol!

Bron