Als zorgverlener in de verpleeghuiszorg of wijkverpleging ben je veel tijd kwijt met het invullen van formulieren en checklists. Terwijl het vaak niet duidelijk is waar ze voor dienen. Met de Schrap- en Snapmail verken je met je collega’s waar regels vandaan komen, hoe nieuwe (onnodige regels) voorkomen kunnen worden en hoe je processen kunt verbeteren. Na vier weken heb je een plan van aanpak, hulpmiddelen en ideeën om te zorgen voor merkbaar minder administratieve lasten en meer tijd voor zorg!

Hoe werkt het?

Met de Schrap- & Snapmail ga je stap voor stap aan de slag met de toolkit ‘Minder papier, meer tijd voor zorg’. De methodiek helpt je om op een eenvoudige manier (onnodige) registraties op te sporen, efficiënter in te richten of af te schaffen. Je ontvangt vier mails van ons met opdrachten. Deze kun je makkelijk combineren met je werk. Ga met elkaar in gesprek over administratieve lasten en ontdek de mogelijkheden om de regeldruk te verminderen.

Meld je aan voor de Schrap- en Snapmail!

(Ont)Regel de langdurige zorg

De Schrap- en Snapmail hoort bij het programma (Ont)Regel de langdurige zorg, hierin staat het verminderen van regeldruk centraal. Het doel van het programma is tweeledig: meer tijd voor de cliënt en meer werkplezier voor de zorgverlener.

In het kader van dit programma helpt Vilans zorgverleners door kennis en informatie over regeldruk te toetsen en beschikbaar te stellen. Met deze kennis en informatie kun je als zorgverlener zelf aan de slag. Ook biedt het programma inzichten voor beleids-, branche- en beroepsorganisaties die behoefte hebben aan kennis over het terugdringen van de administratieve lasten.

Vragen? Mail naar minderregeldruk@vilans.nl.