Bij fysieke belasting in je werk kunnen een aantal dingen misgaan: je tilt te veel kilo’s, je laat de cliënt onvoldoende meewerken, je werkt in een verkeerde houding of timet niet helemaal goed. Wil jij snel een kennisupdate op maat over fysieke belasting? Vul dan de vragenlijst van ‘De Leerstand’ in, een initiatief van de werkgeversverengingen Transvorm en WGV Zorg en Welzijn, uitgevoerd door LOCOmotion.  

15 kennisvragen over fysieke belasting

Hoe werkt het? Op de website van De Leerstand beantwoord je 15 vragen over o.a. de vijf mobiliteitsklassen, de praktijkrichtlijnen fysieke belasting, transferhulpmiddelen, gebruik van tilliften en loopbegeleiding. Je beoordeelt je eigen kennis en vaardigheden op deze 15 deelgebieden van fysieke belasting met een rapportcijfer (1-10). 

Persoonlijk leeradvies 

Na het invullen van de vragen, je naam en e-mailadres ontvang je een persoonlijk leeradvies met linkjes naar interessante artikelen, e-learning en video’s. Op je scherm, maar ook in je mailbox. Je ontvangt alleen de onderwerpen waar jij niet zo goed op scoort.

In de leerstand komen

De Leerstand is bedoeld om ‘in de leerstand’ te komen en je vakkennis up-to-date te houden. Je kunt de vragenlijst alleen invullen of samen met een (nieuwe) collega. Of gebruiken bij een intervisiebijeenkomst, functioneringsgesprek of bij reïntegratie van een collega die bijvoorbeeld rugklachten heeft. De Leerstand is tot stand gekomen dankzij de werkgeversverenigingen Transvorm en WGV Zorg. Ontwikkelaar LOCOmotion is een netwerk organisatie die zich sterk maakt voor gezond en ergonomisch werken in de zorg. 

Ga naar de website De Leerstand