Platform Zó werkt de zorg heeft 5 juni twee nieuwe uitgaven uitgebracht: een herziene versie van ‘Zó werkt de zorg in Nederland’ en de special: ‘Zó werkt de ouderenzorg’.

Wetten en geldstromen

De ouderenzorg in Nederland is een complex onderwerp. Welke soorten zorg en ondersteuning krijgen ouderen? Hoeveel geld gaat er naar ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen? Welke zorg valt onder welke wet? Wie zijn de belangrijkste spelers in de ouderenzorg? De antwoorden op deze vragen vind je in het boek ‘Zó werkt de ouderenzorg’. Het boek kost 20 euro. Aan de uitgave werkten mee: AAG, ActiZ, ANBO, Prismant, SBOH, SOON, Verenso, Vilans en VWS. In 2017 verscheen ook de special Zo werkt de huisartsenzorg.

Naar Zo werkt de ouderenzorg

Herziene versie Zó werkt de zorg in Nederland

Uitleg over het gehele zorgstelsel krijg je in het boek ‘Zó werkt de zorg in Nederland’. Het is bedoeld om professionals en geïnteresseerde burgers te voorzien van heldere, overzichtelijke en neutrale informatie over de zorg. Visualisaties geven inzicht in zorgwetten, belanghebbenden en geldstromen. De eerste editie van 2015 werd ruim 11.000 keer verkocht. De herziene versie bevat veel nieuwe feiten en cijfers.

Bekijk Zo werkt de zorg!

Gratis app

Het platform biedt ook een gratis app met antwoord op vragen als: hoe gezond zijn we? Wie doet wat in de zorg? Welke wetten regelen de zorg? De app is zowel te gebruiken op de computer als op een smartphone. Het voordeel van de app is dat hij regelmatig wordt geüpdatet. Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. 

 Web-app Zo werkt de zorg