Je kunt de informatie in de toolkit gebruiken om het LHBTI-beleid van jouw zorgorganisatie vorm te geven. Om aandacht te besteden aan seksuele- en genderdiversiteit is het organiseren van één of meer ‘losse’ activiteiten minder zinvol en weinig effectief. Daarom is het beter om een samenhangende aanpak te hebben voor de hele organisatie.

Wat vind je in de toolkit?

In de toolkit vind je verwijzingen naar infographics, stappenplannen en onderzoeken over oudere LHBTI-personen in Nederland. De praktijkvoorbeelden die ook in de toolkit staan kun je gebruiken om je te laten inspireren.

Regenboogquiz

Daarnaast staan er verschillende activiteiten in die je kunt doen om het onderwerp beter op de agenda te krijgen. Een voorbeeld is de Regenboogquiz, die aan het eind van de toolkit is opgenomen. Deze quiz kun je doen om op een speelse, laagdrempelige en interactieve manier de kennis en de bewustwording over seksuele en genderdiversiteit te vergroten.

Roze Loper en Roze Loper Scan

De vernieuwde toolkit sluit beter aan bij de Roze Loper en de Roze Loper Scan. 

  • De Roze Loper bestaat uit een traject dat leidt naar sociale acceptatie van seksuele en genderdiversiteit in zorg en welzijn.
  • De Roze Loper Scan is een lijst met stellingen waarmee organisaties kunnen inventariseren in hoeverre zij al dan niet voldoende aandacht besteden aan seksuele- en genderdiversiteit.


Ga naar Rozezorg.nl