DobbelFit is een kennis- en actiespel. De bedoeling is dat ouderen door het spelen van het spel te weten komen wat ze allemaal kunnen doen om de kans op vallen te verkleinen.

Hoe werkt het?

In teamverband beantwoorden de spelers van het spel kennisvragen en doen ze beweegopdrachten. Ze leren tijdens het spelen over onderwerpen als bewegen, balans, het verantwoord gebruiken van medicijnen en maatregelen die je kunt nemen in huis. Daarnaast werken de spelers ook actief aan hun balans en spierkracht.

Voor wie is het bedoeld?

DobbelFit is bedoeld voor ouderen met als doel om spelenderwijs te leren hoe je fit en vitaal blijft. Je kunt het spel spelen in teams van twee of drie personen. Het maximaal aantal deelnemers is negen. Niet alleen ouderen kunnen het spel spelen, ook voor zorgverleners en vrijwilligers is het een leuke en leerzame manier om meer te weten te komen over valpreventie.

Tijdens de valpreventieweek van 1 tot en met 7 oktober kun je het spel bestellen voor 20 euro (exclusief verzendkosten en BTW).

Valpreventieweek

De eerste week van oktober (van 1 tot en met 7 oktober) staat in het teken van de Valpreventieweek: Hup, in de Benen! In deze week vraagt VeiligheidNL samen met partners extra aandacht voor valpreventie en vitaal ouder worden. Doe onder meer de Reactietest en test je reactieleeftijd.