Al 78 teams uit de verpleeghuiszorg en wijkverpleging gingen je voor! Zij hebben samen 118 regels en registraties benoemd om te schrappen of verbeteren. Ben je benieuwd naar ervaringen van deelnemers? Bekijk dan een korte compilatie van de eerste schrapsessie of lees de tips en verhalen van andere organisaties.

Er zijn nog een aantal plekken vrij

Je kunt je nu nog inschrijven voor een van de schrapsessies bij jou in de buurt. Doe dit samen met collega’s uit andere disciplines of je team.

Snappen, schrappen en verbeteren

Tijdens de bijeenkomst besteden we aandacht aan het ‘snappen, schrappen en verbeteren’ van regels en werkprocessen. We verkennen waar regels vandaan komen en hoe nieuwe (onnodige) regels voorkomen kunnen. Laat je inspireren en leer van de ervaringen van andere deelnemers.

Daarna ga je met jouw eigen team aan de slag met de tool Minder papier, meer tijd voor zorg om de regeldruk binnen je organisatie inzichtelijk te maken. Aan het einde van de bijeenkomst heb je een top 3 van regels en registraties geformuleerd waaraan je wilt werken. Je gaat naar huis met een plan van aanpak, hulpmiddelen, en ideeën om te zorgen voor minder administratieve lasten en meer tijd voor zorg!  

(Ont)Regel de langdurige zorg


De schrap- en snapsessies worden georganiseerd door de sociale partners in de VVT: ActiZ, NU’91, CNV Zorg & Welzijn, FNV Zorg & Welzijn en Zorgthuisnl in samenwerking met het ministerie van VWS en Vilans. De schrapsessies zijn onderdeel van de cao-afspraken tussen sociale partners en dragen bij aan het programma (Ont)regel de langdurige zorg.