Wat is jouw mening over de tweede zorgbonus? Foto: Pixabay

Zorginstellingen konden de tweede zorgbonus (van waarschijnlijk 200 – 240 euro) tot 27 juli aanvragen voor hun medewerkers.

Voorwaarden zorgbonusregeling

Dit zijn de voorwaarden voor de bonusregeling:
1. Je moet een uitzonderlijke prestatie geleverd hebben, en wel in de periode 1 oktober 2020 tot en met 15 juni 2021. Of een zorgmedewerker een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd bepaalt de werkgever.

2. Je moet tussen 1 oktober 2020 en 15 juni 2021 gewerkt hebben op basis van een arbeidsovereenkomst. Of, als zelfstandig werkend verpleegkundige, op basis van een overeenkomst van opdracht/aanneming. Stagiairs komen alleen in aanmerking met een arbeidsovereenkomst, zei minister De Jonge eerder.

3. Het brutosalaris is maximaal €74.000. Bij uitzendkrachten en gedetacheerden is het een bruto uurloon van maximaal €39,50. En voor zzp’ers een bruto uurtarief van maximaal €89,90. In de cao’s ziekenhuizen en vvt komt iedereen tot en met schaal 70 in aanmerking. Voor de cao umc geldt dat voor iedereen tot en met schaal 12.

Jouw mening

De redactie van Nursing is benieuwd naar de mening van verpleegkundigen. Wil je graag de tweede zorgbonus ontvangen of hoeft het van jou niet? Doe mee en vul de poll in.

Margot Hamel