In de zorg, politiek en in de samenleving wordt er veel gesproken over de laatste levensfase en levensbeëindiging. Helaas worden maar zelden mensen met dementie bij de gesprekken betrokken. Trijntje Scheeres van Reliëf, Christelijke vereniging van zorgaanbieders, doet onderzoek naar dit onderwerp onder zorgprofessionals en mantelzorgers en gaat daarbij ook in gesprek met mensen met dementie zelf over hun visie op dit thema.

Beeldvorming van dementie 

Het onderzoek richt zich op beeldvorming van dementie: hoe denken mensen over dementie en welke (voor)oordelen zijn er? Welke levensovertuiging heeft iemand? Hebben deze meningen invloed op het vraagstuk van euthanasie?  

Onderzoek bij 3 doelgroepen 

Reliëf voert dit onderzoek uit bij 3 verschillende doelgroepen:

Deelnemers gezocht voor de interviews

Voor de interviews is Trijntje Scheeres op zoek naar mensen met dementie die (eenmalig) geïnterviewd willen worden over het onderwerp. Lees de flyer over het interview (pdf) en neem contact op met Trijntje Scheeres. 

Coalitie van Betekenis tot het Einde 

Reliëf doet dit onderzoek in opdracht van de Coalitie van Betekenis tot het Einde.  De coalitie bestaat uit: Het Humanistisch Verbond, Agora, KBO-PCOB, NooM, VPTZ, NPV, Vilans en Reliëf. Lees meer over in gesprek gaan over de laatste levensfase op Ikwilmetjepraten.nu van de Coalitie van Betekenis tot het Einde.

Ga naar de enquête voor zorgverleners op relief.nl 
Naar de enquête voor mantelzorgers, familie en vrienden op relief.nl