Wil jij als voormalig  verpleegkundige of verzorgende bijspringen maar heb je al een aantal jaren je vak niet meer uitgeoefend? Dan moet je er op voorbereid zijn dat er veel is veranderd. De zorg gaat sneller, er zijn nieuwe technieken ontwikkeld, protocollen kunnen veranderd zijn en je werkt met een ECD/EPD. Ook is het belangrijk om te beseffen dat je heftige situaties tegen kan komen in tijden van crisis en werk je vaak onder hoge druk. Zorg er zo nodig voor dat je hierin wordt bijgeschoold of begeleid. 

De handreiking van V&VN helpt je het antwoord op drie vragen te krijgen: 

  1. Wat kan ik?
  2. Wat mag ik?
  3. Hoe pak ik het aan?

Daarnaast geeft de handreiking antwoord op vragen over je (verlopen) BIG-registratie. Ook staat beschreven welke regels er gelden in noodsituaties. Stuur de handreiking door naar je ex-collega’s die overwegen om in te springen!

KICK-protocollen zonder inlog toegankelijk 

Vilans heeft het KICK-portaal met 500 protocollen voor risicovolle en voorbehouden zorghandelingen vrij toegankelijk gemaakt tijdens de coronacrisis. Zo kan iedereen die wil helpen in de zorg tijdens de coronacrisis makkelijk werkinstructies nalezen en zijn zorgkennis opfrissen. Er is een apart overzicht aangemaakt met maatregelen tegen het coronavirus.