Handhygiëne in verpleeghuizen laat nog veel te wensen over. Uit onderzoek blijkt dat in ongeveer 1 van de 8 gevallen, waarin handhygiëne toegepast zou moeten worden, het ook daadwerkelijk wordt gedaan. Daarom ontwikkelde de GGD Rotterdam-Rijnmond, samen met Erasmus MC, de gratis Free Learning module ‘Handhygiëne in verpleeghuizen’. Aan de hand van filmpjes, tekeningen en feedback leer je alles wat je moet weten over handhygiëne.

Naar de e-learning Handhygiëne in verpleeghuizen op free-learning.nl 

In 30 minuten je kennis vergroten

Op de website van Free Learning kun je op je eigen moment aan de slag met de leermodule. Aan de hand van 20 vragen leer je wanneer je handhygiëne moet uitvoeren. Ook leer je wanneer je handschoenen moet gebruiken. Na iedere vraag krijg je feedback, of je hem nu goed of fout hebt beantwoord. Soms is er de mogelijkheid om meer te lezen over een onderwerp. Het duurt ongeveer 30 minuten. Als je 80 procent van de vragen van een module goed hebt beantwoord, kun je een certificaat uitprinten (gratis). Je kunt ook een accreditatiepunt krijgen van het Kwaliteitsregister V&V. Voor het accreditatiepunt worden administratiekosten in rekening gebracht (€ 4).

  • Bekijk meer dan 40 vrij toegankelijke e-learnings op www.free-learning.nl, een platform van LOCOmotion en Vilans. 

    HANDSOME: handhygiëne in verpleeghuizen


    GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC ontwikkelden een methode en een lespakket over handhygiëne voor verpleeghuizen: HANDSOME. Met allerlei materialen: een handleiding, e-learning, presentaties, opdrachten, activiteiten, een audit, informatie voor nieuw beleid en posters. 


    Lees verder