Het doel? De aansluiting tussen studenten en de zorgpraktijk verkleinen dankzij een aanbod van praktijkgerichte e-learnings en oefenopdrachten. Ontwikkelaar The Competence Group (TCG) is verantwoordelijk voor het maken van het studiemateriaal van ROC Digitaal. Zij baseren het materiaal onder meer op de KICK-protocollen van Vilans. Deskundigen die werkzaam zijn in verpleeg- en verzorgingshuizen hebben het studiemateriaal samengesteld.

‘Aansluiten op actuele ontwikkelingen’

De inhoud van dit materiaal sluit aan op actuele ontwikkelingen in hun beroepsveld.

‘Voor het curriculum van Zorg- en Welzijnsopleidingen zijn gerichte studiepakketten samengesteld. Deze pakketten bestaan uit interactieve e-learning waarmee studenten zich ontwikkelen tot professionele helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen’, zegt Hugo Schouten van TCG. ‘De inhoud van dit materiaal sluit aan op actuele ontwikkelingen in hun beroepsveld. Denk hierbij aan het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg, werken met EPD’s en het maken van zorgplannen volgens het Omaha System.’

Waar is het beschikbaar?

Studenten kunnen het studiemateriaal bekijken via DigiBib. Voor deze digitale bibliotheek moet je eerst een account aanmaken. Ben je student bij een van de aangesloten ROC’s? Dan staat het lesmateriaal onder je eigen account. Andere geïnteresseerden moeten betalen om toegang te krijgen.