Leren is niet alleen iets dat je doet tijdens een training of opleiding. Maar eigenlijk leer je de hele dag terwijl je aan het werk bent! Wanneer je je hier bewust van bent en hier meer voor open staat, dan kan je alleen nog maar meer leren tijdens je werk.

Team ‘Vernieuwend leren in de zorg’ van Vilans onderzoekt hoe jij samen met je collega’s en organisatie nog meer kunt leren tijdens je werk. Ze delen alvast drie tips:

  1. Ga aan de slag en probeer! Fouten maken mag. Werk mee aan een vernieuwingsproject binnen je organisatie. Daar leer je veel van. 
  2. Breng variatie aan in je werk. Neem eens een andere rol of taak over van een collega. 
  3. Leer samen. Kijk mee met een collega of mantelzorger. Stel elkaar vragen en geef feedback. 

Poll: de hele dag door leren

Hoe leer jij het liefst tijdens je werk? Het gaat hierbij dus specfiek niet om leren tijdens trainingen en opleidingen. Geef hieronder aan wat jouw voorkeur heeft. 


Wat werkt voor jou het beste?
De poll is gesloten.

Ik leer door vragen te stellen aan mijn collega’s

Ik leer vooral online, via internet en apps

Ik leer van de reacties van mijn cliënten

Ik leer door te reflecteren op mijn eigen handelen

Ik leer van feedback die ik krijg van collega’s

Ik leer door dingen uit te proberen

Ik leer door mee te lopen of te kijken met een collega

Mijn voorkeur staat er niet tussen, ik geef hieronder een toelichting

Aantal stemmen: 232

Team ‘Vernieuwend leren in de Zorg’ verzamelt de reacties op deze poll en vertaalt ze in praktische tips voor zorgprofessionals. De verwachtig is dat zij in september de eerste resultaten met jullie kunnen delen. Houd Zorg voor Beter daarom in de gaten.