Waardigheid en trots heeft samen met Hogeschool Inholland, Zonnehuisgroep Amstelland (LIN) en De Wever (ZIC) het e-magazine Doen! ontwikkeld. Het magazine biedt inspiratie voor onderwijsinstellingen om ook aan de slag te gaan met onderwijs en leren in de praktijk van de verpleeghuiszorg. Het laat zien hoe studenten en medewerkers van elkaar kunnen leren, om zo de beste zorg aan de bewoners te geven.

LIN en ZIC

Een leer- en innovatienetwerk (LIN) of zorgInnovatiecentra (ZIC) in de verpleeghuiszorg is een leeromgeving waarin studenten, zorgprofessionals, docenten en bewoners nauw met elkaar samenwerken. Werken, leren, onderzoeken en innoveren gaan hand in hand. En niet onbelangrijk: met LIN’s en ZIC’s nemen het aantal stageplaatsen toe.

Praktijk en onderwijs verweven

Hoe leuk en leerzaam een LIN is, vertellen student Linda Gankema en verpleegkundige Corrie Kreijmborg. Of blader door naar pagina 18. Daar vind je twee mooie onderzoeken die er zonder het ZIC niet waren geweest. Praktijk en onderwijs met elkaar verweven gaat is niet altijd even makkelijk. Maar dan zijn er gelukkig verrassende werkvormen die onderwijsinstellingen en zorgorganisaties op weg helpen.

Werken in de verpleeghuiszorg is niet alleen zinvol, dankbaar én afwisselend, maar biedt ook uitgelezen kansen om je (verder) te ontwikkelen. En al dat moois begint met leren in de praktijk. Veel leesplezier!

Wat vinden studenten?

Hogeschool Inholland heeft tijdens een open dag Doen! laten zien aan (aankomende) studenten. Benieuwd wat zij van het magazine vinden? Bekijk de video.