Denk bijvoorbeeld aan producten of oplossingen die cliënten prettig en zelfstandig laten wonen, helpen bij de dagstructuur of producten die helpen bij het (zelf) regelen van zorg.

Financiering van technologie

De meeste technologieën in de inspiratiebox zijn gratis verkrijgbaar of kunnen door een cliënt of familielid zelf aangeschaft worden. Andere technologieën zijn duurder waardoor de drempel om deze producten aan te schaffen hoger is. In de inspiratiebox vind je een overzicht met technologieën die mogelijk gefinancierd kunnen worden vanuit de Wmo, Zvw of Wlz. Sommige sociale robots zijn bijvoorbeeld aftrekbaar bij de belastingdienst. En het innovatiebudget uit de Wmo geeft soms ruimte om technologieën uit te proberen en te kijken of ze kunnen worden opgenomen in de maatwerkvoorzieningen.

Over dit overzicht

Deze inspiratiebox is tot stand gekomen in het project ‘eHealth in de wijk’ en is gebaseerd op de inspiratiebox voor de langdurende zorg. Het overzicht met technologieën is zeker niet compleet, maar geeft een goed beeld van de mogelijkheden die er zijn.