In alle organisaties waar mensen werken gaat er wel een iets mis. In de MIC-commissies, waar (bijna) incidenten gemeld horen te worden, scoren medicatiefouten vaak hoog. MIC staat voor Meldingen Incidenten Cliënten.

Verschillen in de praktijk

Organisaties gaan verschillend om met meldingen van medicatiefouten. Ze worden bijvoorbeeld eens per maand of per kwartaal besproken in de MIC-commissie, met aanbevelingen naar het management. In andere organisaties komen de analyses en resultaten ook terug naar het team en worden daar besproken.

Antoinette Bolscher, expert van het thema Medicatieveilgheid, wil graag weten hoe jouw team/organisatie omgaat met medicatiefouten. Laat het weten en vul de onderstaande poll in. In onze nieuwsbrief komen we terug op de resultaten!


Hoe gaat jouw organisatie om met medicatiefouten?

Leren van fouten en incidenten


Medicatiefouten kunnen hele nare gevolgen hebben, voor de cliënt en voor de medewerker. Helaas zijn fouten en incidenten nooit helemaal uit te bannen. Bij het thema medicatieveiligheid lees je alles over het leren van fouten, om zo de kans op herhaling te verkleinen.


Lees meer