Draaiorgels

Utrechts laatste orgelman Joop Budding trekt tijdens de coronacris met zijn draaiorgel Het Buikie van het ene naar het andere verzorgingshuis. Zijn optredens zorgen voor hartverwarmende taferelen, aldus de regioeditie van het AD. Bewoners staan zingend en dansend op de balkons en ook de mensen op straat zingen  vrolijk mee. ‘Je ziet de lach op de gezichten terugkomen. Ik word er zelf ook heel happy van’, zegt Budding.

Ook in Ommen en omgeving, Groningen en Haarlem gingen draaiorgels langs de deuren van de verpleeghuizen.

Meer muziek

In Hillegom trok de 18-jarige Jeffrey Parmentier er met zijn trompet op uit om de verpleeghuisbewoners in de Bollenstreek een hart onder de riem te steken. Bekijk dit bericht van Omroep West.

Ook diverse andere muzikanten traden op bij verpleeghuizen, zoals volkszanger Erik van Klinken die zorgde voor een vrolijke noot in Emmen en Ter Apel.

Het Zwolse fonds De Gasthuizen stelt geld beschikbaar voor mensen die senioren ‘een moment van blijdschap, vermaak of contact geven zonder dat die daar de deur voor uit hoeven’. Een win-win-situatie want veel muzikanten kunnen niet optreden en zitten zonder inkomsten terwijl senioren wel wat afleiding kunnen gebruiken.

Clowns

In Almere zorgden twee clowns voor wat vrolijkheid bij woonzorgcentrum Vizier in Almere Poort. Via een hoogwerker gingen de clowns naar boven. Er was muziek te horen en er werd een stukje opgevoerd. Tot genoegen van de bewoners aldus Omroep Flevoland

In Gouda kwamen speciale zorgclowns langs van Clowns en zo. Zie dit bericht in de Goudse Post


In Helmond was zelfs een clown mét een orgel te bewonderen. Clown Milko ging langs bij  woonzorgcentrum Savant Alphonsus met een miniorgel. Zie deze reportage bij Omroep Brabant.

Stoepkrijttekeningen

En dan waren er op heel veel plekken kinderen die stoepkrijttekeningen kwamen maken, met hartverwarmende boodschappen voor de bewoners van verpleegtehuizen. Vrijwilligersmakelaar Present Ede organiseerde dat in Ede. Op Koningsdag deden ze dat opnieuw.

Bloemen

Ook werden op tal van plekken bloemetjes uitgedeeld. Een bijzonder initiatief was er van het  team van de afdeling verpleegkunde van InHolland. De tulpen, die anders naar de stort waren gegaan, kwamen van het bedrijf van de vader van een collega. Bewoners en personeel van een aantal verzorgingstehuizen in Alkmaar en Purmerend werden er blij van.

Margje Mahler, directeur Zorg van Zorggroep Apeldoorn en omstreken, ging op Koningsdag alle locaties langs om oranje tulpen te brengen en daarmee medewerkers waardering en respect te tonen.