Hoog tijd voor een e-learning die je alles leert over het aannemen van een goede, ergonomische werkhouding en het voorkomen van rug-, nek en schouderklachten. De module staat vol met praktische tips, handige plaatjes en films. Deze module is ontwikkeld in opdracht van IZZ, het ledencollectief van mensen in de zorg.

Toelichting bij de vragen

Je krijgt 18 vragen waar je ongeveer 30 minuten mee bezig bent. Na het beantwoorden van elke vraag krijg je een toelichting. Zo leer je er meteen van. Als je minimaal 16 vragen goed beantwoordt, ontvang je een certificaat. Heb je niet genoeg vragen goed? Geen nood! Je kunt de module net zo vaak herhalen als je wilt.

Praktijkrichtlijn Fysieke Belasting

Veel zorgverleners hebben fysieke klachten en overbelasting. Er is een heel heldere Praktijkrichtlijn Fysieke Belasting (pdf) en er zijn steeds meer handige hulpmiddelen. Om die goed te gebruiken, is het handig om deze e-learning te volgen. Om aandacht te vragen voor fysieke belasting is de Inspectie SZW een speciale campagne gestart. Op de campagnesite vind je onder meer goede voorbeelden uit de praktijk. 

Gratis e-learnings

Het Free Learning platform, met 20 vrij toegankelijke e-learnings, is door LOCOmotion en Vilans gelanceerd. Maandelijks maken 10.000 mensen er gebruik van.

Bekijk alle 20 gratis e-learnings