Dit schrappunt kwam naar voren uit het actieprogramma (Ont)Regel de Zorg. 

Aanvragen medicijnrol

De wijkverpleegkundige beoordeelt of de cliënt zelfstandig de medicatie kan beheren en gebruiken. Als  dit niet meer gaat kan de wijkverpleegkundige een medicijnrol rechtstreeks aanvragen bij de apotheker. De apotheker stemt het medicatiegebruik af met de huisarts, die op zijn beurt het medicatiegebruik ondertekent voor akkoord. Vervolgens kan de medicijnrol door de apotheker worden geleverd aan de cliënt. 

Als het medicatiegebruik aangepast moet worden, bespreekt de wijkverpleegkundige dit met de huisarts. Wanneer de cliënt ook een medicijndispenser nodig heeft, kun je deze rechtstreeks aanvragen bij je organisatie (de aanbieder van wijkverpleegkundige zorg).

(Ont)Regel de Zorg

Het actieprogramma (Ont)Regel de Zorg bestaat sinds mei 2018. Het doel van dit programma is het verminderen van de ervaren regeldruk voor de zorgverlener én de cliënt. In het sectorplan Wijkverpleging staat een aantal administratieve handelingen waar wijkverpleegkundigen veel regeldruk door ervaren. Het vereenvoudigen van de aanvraag van de medicijnrol en de medicijndispenser was één van deze handelingen.


Lees meer over het programma