Het beweegprogramma bestaat uit allerlei verschillende filmpjes met oefeningen. Deze oefeningen hebben verschillende niveaus, zodat iedereen zijn of haar eigen moeilijkheidsgraad kan kiezen. In totaal biedt Cordaan 3 verschillende series met oefeningen aan:

  • 7 minuten training
  • 9 minuten trainingen met oefenmaterialen
  • 13-18 minuten trainingen

De serie met 9 minuten trainingen is nieuw. In deze training gebruik je oefenmaterialen zoals een stok, gewichten, step en therabands. Zo kun je dagelijks variëren in de trainingen.

Hoe gebruik je de beweegfilmpjes?

De verschillende trainingen zijn te gebruiken voor individuele cliënten, om virtuele gymgroepen op te zetten op locaties, maar ook om dagelijks te bewegen op de afdeling. Het gaat om zittende oefeningen die gemakkelijk door bijvoorbeeld een vrijwilliger of student begeleidt kunnen worden. Het voordeel van de zittende oefeningen is dat er geen kans is om te vallen waardoor het voor iedereen in principe veilig is.

Bekijk de filmpjes

Bekijk alle beweegoefeningen op het YouTubekanaal van Cordaan:

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

Individuele cliënten kunnen terecht op Met Cordaan in Beweging. Wil je de trainingen gratis toeestuurd krijgen? Stuur dan een mail naar Elie Rusthoven: erusthoven@cordaan.nl.

Veel bekeken video’s


De beweegprogramma’s van ‘Cordaan in beweging’ worden inmiddels landelijk in verschillende verzorg- en verpleeghuizen uitgevoerd op afdelingen en dagbestedingen. De video’s zijn 50.000 keer bekeken en deze aantallen stijgen dagelijks.


Bekijk de speciale pagina over de beweegprogramma’s