Kwaliteit voor zorg

De nieuwe registratiewijze ‘zorgplan = planning = realisatie, tenzij’ van de verleende zorg moet jou als wijkverpleegkundige minder tijd gaan kosten. De nadruk komt te liggen op de kwaliteit van de geleverde zorg in plaats van op de bestede tijd aan die zorg.

Op de website van Ontregel de Zorg vind je alle hulpmiddelen hoe je de administratieve last kunt verminderen. Ook vindt je hier een lijst met antwoorden op de meest gestelde vragen over hoe je de registratie anders kunt inrichten.

Helpdesk

Heb je als (wijk)verpleegkundige of verzorgende opmerkingen of goede voorbeelden over het afschaffen van de vijf-minutenregistratie? Dan kun je dat delen via de ervaringenbox van de V&VN: 5minuten@venvn.nl.

Zorgaanbieders kunnen met vragen terecht bij de helpdesks van ActiZ: l.markus@actiz.nl en Zorgthuisnl: info@zorgthuis.nl.

Controlehandleiding zorgverzekeraars

Een handig hulpmiddel voor zorgorganisaties is de controlehandleiding van verzekeraars. Hiermee bieden zorgverzekeraars meer inzicht hoe zij controleren of de gedeclareerde zorg daadwerkelijk geleverd is. In de handleiding staat beschreven hoe de controles zijn ingericht als de registratiestandaard ‘zorgplan=planning=realisatie, tenzij’ wordt gebruikt.

Meer weten?

Kijk dan op de website van Ontregel de Zorg.