TVZ en Nursing lanceren vandaag het Expert Netwerk Verpleegkunde. Het is een netwerk van en voor (ex-)verpleegkundigen, met als doel kennis te delen. Het stimuleert verpleegkundigen en experts met elkaar in contact te komen en elkaar te inspireren. Exclusief voor abonnees.

Het is de bedoeling dat via het Expert Netwerk Verpleegkunde verpleegkundigen elkaar inspireren en verder helpen in hun ontwikkeling. Foto: Arno Massee

Het Expert Netwerk Verpleegkunde bestaat uit de abonnees van Nursing en TVZ, beide redacties en bij de aftrap zo’n 40 experts. Dat aantal kan nog flink groeien.

Dit zijn de experts

Vanuit Nursing en TVZ zijn experts uitgenodigd aan het netwerk deel te nemen. Via de redactie van TVZ | Verpleegkundige praktijk en wetenschap, zijn dat vooral docenten, projectleiders en onderzoekers. De Nursing-redactie richtte zich meer op collega’s die dichtbij de patiënt werkzaam zijn.

Zo heeft de ene collega veel kennis over en ervaring met de VAR, terwijl de ander expertise heeft opgebouwd in het onderwijs en onderzoek. Het netwerk verbindt (oud-)verpleegkundigen in de volle breedte.

Doel Expert Netwerk Verpleegkunde

Het is de bedoeling dat dankzij het netwerk verpleegkundigen elkaar verder helpen in hun ontwikkeling. Nursing en TVZ hebben een groot bereik binnen de beroepsgroep. Het is hun wens om al die verpleegkundigen met elkaar in contact te brengen. Kennisontwikkeling en praktijkervaring samen te brengen. Ideeën en innovaties een podium te geven.

Het netwerk is een mooie plek om verpleegkundig leiderschap te tonen; om elkaar te inspireren. Als expert binnen het netwerk is het interessant om te delen waar je mee bezig bent, wat je beweegt, en hoe je anderen verder kunt helpen binnen het vak. Of op zoek te gaan naar hoe anderen jou verder kunnen helpen.

Als abonnee van Nursing of TVZ kan je binnen het netwerk op zoek gaan naar antwoorden over bijvoorbeeld zorgverbetering op jouw afdeling, of over je eigen ontwikkeling. Het netwerk bestaat stuk voor stuk uit collega’s die de bloei van hun vak én hun eigen groei hoog hebben zitten.

Doe mee!

De redacties van Nursing en TvZ hopen dat je het netwerk wil laten groeien. Enthousiast? Leuk! Vind je dat jij expert bent op een bepaald (verpleegkundig) gebied, of vind je dat een collega in het netwerk hoort, meld dat dan vooral via de coördinator van het Expert Netwerk Verpleegkunde, margot.hamel@bsl.nl.

De redactie zou het netwerk nog willen aanvullen op het gebied van continentiezorg, kwaliteitszorg, medicatie, palliatieve zorg, patiëntveiligheid, transmurale zorg, VAR, wijkverpleging, en wondzorg. Maar schroom niet als je een andere expertise hebt waarvan je denkt: daar kan ik collega’s mee helpen.