Het kost mensen met niet-aangeboren hersenletsel vaak veel moeite om de juiste hulp te vinden. Met de campagne ‘Leg de Link met hersenletsel’ wil initiatiefnemer Hersenz huisartsen en andere zorgprofessionals informatie aanreiken waarmee zij hersenletsel eerder kunnen herkennen en beter kunnen doorverwijzen. 

Video’s en tips

Op de campagnewebsite vind je filmpjes van mensen met hersenletsel en experts. Voor iedere beroepsgroep, zoals de huisarts, wijkteammedewerkers, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en psycholoog is er een pagina met informatie, cijfers en tips. Naar de pagina voor de huisarts of het wijkteam 

Tips van de neuroloog

In deze video legt neuroloog prof. dr. Joukje van der Naalt uit wat huisartsen kunnen doen als cliënten met traumatisch hersenletsel in de huisartsenpraktijk komen, hoe ze het beste kunnen doorverwijzen en wat herstel kan bevorderen: 

Het verhaal van Maarten

Maarten Pieterse is hartpatiënt en liep tijdens zijn laatste hartoperatie NAH op. In deze video vertelt hij over zijn zoektocht en de impact van hersenletsel op zijn leven:

Steun de campagne!

Zorg voor Beter ondersteunt de campagne, doe je ook mee? Word social media ambassadeur en deel de berichten en video’s. Dat kan ook automatisch door middel van een online tool, die op de campagnesite aangeboden wordt.  

Gevolgen en begeleiding van NAH

NAH kan grote gevolgen hebben voor het cognitief functioneren  van ouderen. Direct na het ontstaan van hersenletsel komen verwardheid, bewusteloosheid en geheugenverlies voor. Meer dan de helft van de mensen met hersenletsel krijgt te maken met blijvende veranderingen of restverschijnselen op langere termijn. Bij veel zorgverleners zijn de signalen, gevolgen en behandel- of begeleidingsmogelijkheden nog onbekend. Te vaak zeggen mensen met hersenletsel: ‘Had ik dit maar eerder geweten.’ Als we hersenletsel beter kunnen signaleren en goed doorverwijzen, kan dat veel leed voorkomen.

Lees meer over de gevolgen van NAH en begeleiding van NAH op Zorg voor Beter